Wij verkopen graag wat minder kleding

Dat de wegwerpmaatschappij niet langer houdbaar is wordt meer en meer duidelijk: het put de aarde uit. Daarom moeten wij minder kleding produceren in plaats van meer. Geen goedkope massaproductie meer van fast fashion met collecties die een doorlooptijd van enkele maanden, en tegenwoordig zelfs enkele weken hebben, en die zorgen voor hoge emissies van broeikasgassen en chemicaliën die gevaarlijk zijn voor het milieu. De kwaliteit van fast fashion kleding is ondergeschikt, het wordt geproduceerd met het idee dat het zo snel mogelijk weer vervangen moet worden.

Zo kan het niet langer

Dit moet anders en dat kan natuurlijk ook. Stel je je kledingkast voor met een aantal mooie en duurzame items waar je jarenlang plezier van hebt. Dit is slow fashion: kleding die tijdloos is en ook lang mee gaat.

Door minder fast fashion kleding te kopen help je tevens mee de vraag naar goedkope arbeid onder slechte omstandigheden terug te dringen. De fabrikanten worden zo gedwongen kleding van betere kwaliteit te leveren wat ten goede kan komen aan de arbeiders in de industrie.

De oplossing

De duurzame kleding van Neutral® gaat lang mee en hoeft daarom dus ook minder vaak vervangen te worden. Met de 100 % biologische teelt van het katoen en het ontbreken van chemicaliën worden ook de gevolgen voor het milieu zo minimaal mogelijk.

Neutral® maakt niet alleen duurzame kleding, ook wordt de kleding op een duurzame manier vervaardigd. Energie komt van de zon of van windmolens, afvalwater wordt gereinigd en opnieuw gebruikt en het katoenafval wordt gerecycled.

Alle kleding van Neutral® heeft een fairtrade label zodat je er zeker van kunt zijn dat de boeren in een gezonde omgeving hun werk kunnen doen en fatsoenlijk betaald worden. Dat de arbeiders in de fabriek geen kinderen zijn en dat zij met plezier  hun werk kunnen doen, onder normale omstandigheden.

Ga dus vanaf nu minder kleding kopen, maar wel van goede kwaliteit. Verminder zo je ecologische voetafdruk en draag bij aan een duurzamere wereld. En bijkomend voordeel: Als je minder koopt geef je ook minder uit en houd je nog geld over om andere leuke dingen te doen!

4 gedachten over “Wij verkopen graag wat minder kleding”

  1. Ivan Lietaert

    Ik heb zonet mijn eerste bestelling geplaatst. Dit is een heel bewuste keuze. Ik wil een gerust geweten/gemoed en wil weg van hypes en ‘brands’ en logo’s. Ik volg als een tijdje de ‘minimalists’ en zij promoten ook logo-vrije kledij. Ik ben blij dat ik deze website gevonden heb.

    1. Hoi Ivan,
      Fijn om te horen! Wij blijven ons best doen om zoveel mogelijk eerlijke producten te maken. Binnenkort komen wij met een mooie nieuwe lijn (Tiger cotton) waarbij wij boeren helpen die in transitie zijn naar biologisch katoen.

  2. De productie is erg duurzaam. Maar hoe zit het met de werkomstandigheden van de mensen die de kleding maken? Is het loon leefbaar en is de werkplek veilig? En hoe wordt dat gecontroleerd? In de tekst lees ik hierover dat er geen kinderarbeid wordt ingezet. Deze belangrijke informatie mist nog.

Laat een reactie achter

Winkelmand