Neutral fairtrade label

Fairtrade kleding

Eerlijk duurt het langst

Iedereen heeft recht op een fatsoenlijk leven. Maar met zo’n groot verschil als nu in de wereld tussen arm en rijk, liggen spanningen en conflicten op de loer. Het verminderen van deze ongelijkheid draagt bij aan een meer stabiele samenleving.

Het mooie is, wij kunnen er wat aan doen! Door een eerlijke prijs te betalen voor onze producten dragen wij bij aan een faire wereld.

Fairtrade dus, in de naam zelf is de betekenis al ontsloten. Fairtrade is niets anders dan eerlijk betalen voor de producten die je koopt. Als wij al niet wat moeten doen aan het feit dat het grootste deel van de wereldbevolking in armoede leeft, dan moeten wij deze mensen op zijn minst fatsoenlijk betalen voor het werk dat zij verrichten.

Fairtrade kleding als een knuffel voor je geweten én je garderobe!

Alle Neutral® kleding is gefabriceerd volgens de internationale Fairtrade standaards, en gecertificeerd. Certificering beheerd door Fairtrade International. Zo weet je zeker dat de boeren en fabrieksarbeiders een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en diensten en zo een fatsoenlijk bestaan kunnen opbouwen. Stap één in het bestrijden van armoede in de wereld.

Fairtrade doet meer

Fairtrade gaat verder dan alleen eerlijke prijzen. Het omvat ook een premie die wordt gebruikt voor gemeenschapsontwikkelingsprojecten, zoals onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur in de producerende gebieden.

Fairtrade-certificering verbiedt expliciet het gebruik van kinderarbeid en dwangarbeid. Je wilt je kinderen tenslotte niet laten lopen in kleding die door kinderen is gemaakt, iets wat natuurlijk ook voor jezelf geldt.

Last but not least: Fairtrade bevordert milieuvriendelijke praktijken. Dit kan variëren van het verminderen van het gebruik van schadelijke chemicaliën tot het stimuleren van duurzame landbouwmethoden.

Kortom, waarom zou je genoegen nemen met minder als je met je kleding een positieve ‘faire’ impact kan maken?

Kies voor Fairtrade dames kleding of Fairtrade heren kleding of Fairtrade kinder kleding maak een statement met stijl én principes!

Bekijk de officiële website van Fairtrade Nederland

Winkelmand