organisch katoen

Organisch Katoen

100 % gecertificeerd organisch katoen volgens de internationale duurzaamheids textiel methode. De hele productie keten van zaad tot gereed product is gecertificeerd organisch en zowel milieu als sociaal verantwoord geproduceerd.

Controle door een onafhankelijke derde partij garanderen geloofwaardigheid en traceerbaarheid.

fairtrade

Fairtrade

Het fairtrade certificaat is de onafhankelijke garantie dat het katoen in dit product is gefabriceerd volgens de internationale fairtrade standards.

Licentie nummer: 19007

neutral® verantwoordelijkheid

Neutral® verantwoordelijkheid

Alle energie gebruikt voor de productie van Neutral® producten is duurzaam opgewekt. Hierdoor draagt Neutral® bij aan een schoner milieu en helpt mee de klimaatverandering te bestrijden.

De teveel opgewekte energie gaat direct naar het lokale netwerk.

eu ecolabel

EU Ecolabel

Het officiele EU label voor groenere producten. Producten met het ecolabel hebben een vergelijkswijs mindere impact op lucht, water, bodem, grondstof gebruik en opwarming van de aarde.

Producten worden uitgebreid getest op milieu aspecten door een onafhankelijk orgaan. Het label wordt enkel gegeven aan producten die aan alle aspecten voldoen.

Licentienummer: DK/016/049

SA 8000

SA 8000 is de internationale mensenrechten norm. Het controleert de inspanningen van bedrijven op 8 verschillende gebieden: kinderarbeid, gedwongen werk, gezondheid, veiligheid, vrije vereniging en collectieve onderhandelingen, discriminatie, maximaal gewerkte uren en compensatie overuren.

oeko-tex

Oeko-Tex

De Oeko-Tex standaard 100 regelt de volledige menselijk ecologische component van textiel producten. Het evalueert en controleert op schadelijke stoffen en bewerkt textiel wat geleverd wordt aan consumenten.

Licentienummer: ZHGO 034436

Neutral®